Word OV-ambassadeur! akties_top

Word OV-ambassadeur!

Heb je passie voor het openbaar vervoer en vind je het leuk die kennis en  ervaringen te delen met  senioren   die nog onbekend zijn met het openbaar vervoer? Dan ben jij de persoon die wij zoeken.

Met een team van ongeveer 25 vrijwillige OV-ambassadeurs (60+) worden in de provincies Overijssel, Flevoland en Gelderland het gehele jaar door diverse voorlichtingsbijeenkomsten voor senioren gegeven over het gebruik van openbaar vervoer. Er wordt uitleg gegeven over de OV-chipkaart, de verschillende vervoersmogelijkheden en het reizen. Daarnaast worden er proefreizen gemaakt met senioren om ze zelf het reizen te laten ervaren. Ook zijn er in verschillende gemeentes maandelijks inloopspreekuren. Mensen kunnen hier met hun vragen over het gebruik van het openbaar vervoer terecht bij een OV-ambassadeur.

Als OV-ambassadeur krijg je ondersteuning en  begeleiding bij de uitvoering van je taken. Je kunt zelf aangeven hoeveel tijd je wilt besteden als OV-ambassadeur. Als richtlijn geldt een minimum tijdsbesteding van 2 dagdelen per maand. OV-ambassadeur is een vrijwilligersfunctie voor mensen vanaf 60 jaar.  Je krijgt de kosten die je maakt vergoed. Denk hierbij aan gemaakte reis- en telefoonkosten. 

Mensen uit de regio’s Twente, Achterhoek en Betuwe hebben een pré. Heb je interesse,  of behoefte aan meer informatie? Kijk dan www.ervaarhetov.nl/ov-ambassadeur of mail naar: ov-ambassadeur@ervaarhetov.nl. Bellen met één van de medewerkers is ook mogelijk via telefoonnummer 038 – 45 40 130.  

Contactgegevens

Wilt u contact met een OV-ambassadeur in uw regio of bij een voorlichtingbijeenkomst aanwezig zijn, neem dan contact op met ov-ambassadeur@ervaarhetov.nl

YMCA, uitvoerder project
Peterskampweg 12
8031 LK Zwolle
tel. 038-4540130