Senioren akties_top

Senioren in het OV

Hulp nodig in het OV?

Het openbaar vervoer is er voor iedereen. Om senioren de voordelen van het OV te laten ervaren, zijn er OV-ambassadeurs. OV-ambassadeurs zijn senioren die vrijwillig hun passie en kennis delen om mensen op weg te helpen. Heeft u nog nooit gereisd met de bus en/of trein of bent u nog onzeker tijdens de reis, neem dan deel aan een van de activiteiten van de OV-ambassadeurs. 

Meer informatie

Reis voordelig met de bus en regionale trein met Dal Voordeel Oost

Reist u regelmatig met de regionale bus en/of trein? En in de daluren? Dan is het Dal Voordeel Oost busabonnement of bus-/treinabonnement wel wat voor u! Met dit abonnement reist u doordeweeks na 9:00 uur met 40% korting.

Bekijk Dal Voordeel Oost

Handige tips voor het OV

Heeft u je geen idee hoe dat in- en uitchecken nou precies werkt? Of welke bus u moet nemen naar het centrum? Het is makkelijker dan u denkt! We hebben een paar handige tips op een rijtje gezet.

Bekijk de tips

Ga mee op proefreis

Wilt u ervaring opdoen met het reizen met het OV? Ga dan onder begeleiding van ervaren OV-ambassadeurs mee op een proefreis. Samen met een groepje leeftijdsgenoten krijgt uit uitleg over het reizen met de OV-chipkaart en reist u met de trein en de bus. 

Meer info

Angela (69) en Liesbeth (67)

... reizen regelmatig met het OV om mooie wandelingen te maken. “Met het Dal Voordeel Oost abonnement reizen we in de daluren met 40% korting. Eén keer een dag wandelen en we hebben de kosten al terugverdiend. Reizen met het OV is ook flexibeler, we hoeven onze auto niet meer bij het beginpunt op te halen. Met het OV zijn we zo weer thuis.”