Reizen met kinderen akties_top
akties_top

Reizen met kinderen

Reis je regelmatig met (klein)kinderen in het openbaar vervoer? Ontdek hier welk vervoersbewijs je het beste kan aanschaffen! 

Kinderen t/m 4 jaar mogen gratis mee met de bus en trein. Voor kinderen tot en met 11 jaar zijn er handige kaartjes in Gelderland, Overijssel en Flevoland (excl. Almere en Lelystad).

Reis je met de bus?

Met het Kidskaartje reizen kinderen voor maar € 1,- reis al met de bus! Het kaartje is te koop bij de buschauffeur. 
Kinderen kunen ook een eigen OV-chipkaart aanvragen. Dan betaal je de ritprijs met een leeftijdskorting van 34%. 
Reis je met meerdere kinderen? Dan is de meermanskaart wel wat voor jullie! Met de Meermanskaart reis je met twee volwassenen en vier kinderen (t/m 11 jaar) samen voor maar €16,50 per dag. 

Reis je met de trein?

De Railrunner is een kaartje van  € 2,50 per dag die je op het station koopt. De railrunner is geldig in alle treinen in Nederland (zoals NS, Arriva, Connexxion, Syntus en Breng). Reizen jullie regelmatig? Zet dan het Kids Vrij abonnement op de OV-chipkaart. Dit abonnement kun je op de persoonlijke OV-chipkaart van je (klein)kind opladen voor € 0,01 per jaar. Je betaalt eenmalig € 7,50 voor de OV-chipkaart, maar je (klein)kind reist vanaf dat moment gratis. 

Speciaal voor basisscholen en BSO

Het Groepsticket is een vervoersbewijs waarmee groepen van maximaal 15 kinderen en maximaal 3 begeleiders op een gekozen reisdatum en op het aangevraagde traject gebruik kunnen maken van de bussen van OV Regio IJsselmond, Syntus Overijssel, Syntus Gelderland en Twents + de treinen van Blauwnet.