Word OV-ambassadeur!

Met een team van 35 – 40 vrijwillige enthousiaste OV-ambassadeurs (55+) worden in de provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel het hele jaar door verschillende activiteiten voor senioren georganiseerd over reizen met het openbaar vervoer. Wij zoeken versterking!

Wat doet een OV-ambassadeur?
Een OV-ambassadeur kan op verschillende manieren ingezet worden om vragen van senioren over het reizen te beantwoorden. Dit gebeurt in een wisselende teamsamenstelling van 2 personen, waarbij u vragen beantwoordt over bijvoorbeeld de OV-chipkaart, abonnementen en tarieven, reisplanners en vervoersmogelijkheden per regio. Dat kan fysiek op locatie, telefonisch of digitaal via de computer zijn.

Tijdens een inloopspreekuur op locatie geven OV-ambassadeurs antwoord op OV-vragen van senioren. Bij een informatiebijeenkomst wordt de informatie online gepresenteerd door een OV-ambassadeur aan een klein groepje deelnemers. Vragen die hieruit voortkomen worden uitgebreid besproken.
Tijdens het telefonisch spreekuur beantwoordt u de OV-vragen van bellers en kunt u eventueel ingezet worden om via beeldbellen de bellers te informeren.
OV-ambassadeurs maken ook proefreizen met senioren in klein groepsverband. Zo krijgen ouderen het vertrouwen om zelfstandig met de bus of trein te gaan reizen.

Ondersteuning en begeleiding voor OV-ambassadeurs
Als OV-ambassadeur krijgt u natuurlijk ondersteuning en begeleiding.
YMCA, de provincies en de regionale vervoerders verzorgen de planning en de communicatie. Zij zorgen ervoor dat u goed op de hoogte blijft van relevante ontwikkelingen. Wij organiseren ook online sessies en terugkomdagen waarin alle OV-ambassadeurs hun kennis en ervaringen kunnen delen.

Vrijwilligersfunctie van minimaal 2 dagdelen per maand
U kunt zelf aangeven hoeveel tijd u wilt besteden als OV-ambassadeur. Als richtlijn geldt een minimum tijdsbesteding van 2 dagdelen per maand. OV-ambassadeur is een vrijwilligersfunctie voor mensen vanaf 55 jaar. Onze onkostenvergoeding dekt onder andere uw reis- en telefoonkosten bij activiteiten. 

Gezocht
We zijn vooral op zoek naar OV-ambassadeurs uit Zwolle, de kop van Overijssel, Hardenberg en noordwest Veluwe. Maar ook uit andere regio’s bent u van harte welkom om ons team te versterken.

Tevens zoek we vrijwilligers (geen leeftijdsgrens) die taken in de ondersteuning en organisatie kunnen en willen oppakken.

Heeft u interesse of wilt u meer informatie?
Neem dan contact op via ov-ambassadeur@ervaarhetov.nl of stel uw vraag via telefoonnummer 038 – 45 40 130. We staan u graag te woord. 

Bekijk de video over het werk van de OV-ambassadeur

 

Voordelige OV-acties in je mailbox?

Ontvang nieuwe acties en nieuws direct via de mail. Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Privacy statement

Een leuke dag mede mogelijk gemaakt door het OV