Word OV-ambassadeur!

Met een team van ongeveer 25 - 40 vrijwillige OV-ambassadeurs (60+) worden in de provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel het hele jaar door verschillende activiteiten voor senioren georganiseerd over reizen met het openbaar vervoer.

OV-ambassadeurs geven uitleg aan ouderen tijdens een informatiebijeenkomst of inloopspreekuur. In wisselende teamsamenstelling van 2 personen presenteert u of beantwoordt u vragen over de OV-chipkaart, abonnementen en tarieven, reisplanners en vervoersmogelijkheden per regio.

OV-ambassadeurs maken ook proefreizen met senioren in klein groepsverband. Zo krijgen ouderen het vertrouwen om zelfstandig met de bus of trein te gaan reizen.

Als OV-ambassadeur krijgt u natuurlijk ondersteuning en begeleiding. YMCA, de provincies en de regionale vervoerders verzorgen de planning, de communicatie en zorgen er voor dat u goed op de hoogte blijft van relevante ontwikkelingen. We organiseren ook terugkomdagen waarin alle OV-ambassadeurs hun kennis en ervaringen kunnen delen.

U kunt zelf aangeven hoeveel tijd u wilt besteden als OV-ambassadeur. Als richtlijn geldt een minimum tijdsbesteding van 2 dagdelen per maand. OV-ambassadeur is een vrijwilligersfunctie voor mensen vanaf 60 jaar. Onze onkostenvergoeding dekt onder andere uw reis- en telefoonkosten bij activiteiten. 

We zijn vooral op zoek naar OV-ambassadeurs uit de regio’s Twente, Noordwest-Veluwe en de Betuwe. Heeft u interesse of wilt u meer informatie? Neem dan contact op via ov-ambassadeur@ervaarhetov.nl of stel uw vraag via telefoonnummer 038 – 45 40 130. We staan u graag te woord. 

Bekijk de video over het werk van de OV-ambassadeur

 

Voordelige OV-acties in je mailbox?

Ontvang nieuwe acties en nieuws direct via de mail. Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Privacy statement

Een leuke dag mede mogelijk gemaakt door het OV