OV-ambassadeurs

Wilt u graag met het openbaar vervoer reizen, maar kunt u wel wat hulp gebruiken? Bent u onzeker omdat u lang niet meer met de bus of trein heeft gereisd? Of heeft u een speciale vraag? Bezoek dan vrijblijvend een inloopspreekuur, een informatiebijeenkomst of ga mee op een proefreis in klein groepsverband met leeftijdsgenoten.

Maak kennis met de OV-ambassadeurs

 

Fysieke activiteiten voorlopig geannuleerd

In verband met de aangescherpte coronamaatregelen zijn de fysieke activiteiten voorlopig geannuleerd. Zodra het weer mogelijk is, vermelden we de geplande activiteiten weer op deze website. De OV-ambassadeurs staan u graag te woord tijdens het telefonisch spreekuur.

Stel uw vraag tijdens het telefonisch spreekuur

Van maandag tot en met vrijdag kunt u via telefoonnummer 038-3037010 contact opnemen met onze OV-ambassadeurs.

Maandag:
10.00 tot 12.00 uur / 18.30 tot 20.00 uur;
Dinsdag:
10.00 tot 12.00 uur / 13.30 tot 15.00 uur;
Woensdag:
10.00 tot 12.00 uur / 18.30 tot 20.00 uur;
Donderdag:
10.00 tot 12.00 uur / 13.30 tot 15.00 uur;
Vrijdag:
10.00 tot 12.00 uur.

Een informatiebijeenkomst of inloopspreekuur: het reizen met de bus en trein is niet moeilijk

Bij een informatiebijeenkomst leert u in 2 uur de belangrijkste dingen hoe u gemakkelijk met bus en trein kunt reizen. Tijdens een inloopspreekuur kunt u gedurende 1½ uur vrij inlopen om uw persoonlijke vragen te stellen.

U krijgt advies en hulp bij bijvoorbeeld:

Aanmelden is niet nodig voor een informatiebijeenkomst of een inloopspreekuur op locatie. Kijk bij Agenda voor een activiteit bij u in de buurt.

Online informatiebijeenkomsten

Is het handig voor u om af en toe met bus of trein op pad te gaan? Wilt u weten hoe dit in zijn werk gaat? Dan is de online OV-informatiebijeenkomst echt iets voor u. De informatiebijeenkomsten vinden plaats op de volgende data van 13.30 tot 14.30 uur: 

In een klein groepje legt een OV-ambassadeur u stapsgewijs uit hoe u een OV-chipkaart kunt aanvragen en gebruiken in het openbaar vervoer. OV-ambassadeurs zijn vrijwilligers, senior en ervaren OV-gebruikers, die andere senioren wegwijs maken in het openbaar vervoer.

Voor het deelnemen aan deze bijeenkomst heeft u een telefoon, tablet of computer nodig met camera en microfoon. Meld u aan via e-mail ov-ambassadeur@ervaarhetov.nl of telefoon 038 – 45 40 130 en u ontvangt erna van ons een inlogcode. Weet u niet precies hoe het werkt? Dan helpen we u graag telefonisch op weg.

Gaat u mee op proefreis?

Samen met OV-ambassadeurs en andere (onervaren) senioren maakt u een reis met bus en trein. U krijgt uitgebreid uitleg hoe alles werkt. U krijgt ook genoeg tijd om vragen te stellen aan de OV-ambassadeur. Uit ervaring blijkt dat senioren de proefreis erg waarderen en vertrouwen geeft om daarna zelfstandig te kunnen reizen. Op verschillende dagen in het jaar organiseren OV-ambassadeurs proefreizen.

 

Telefonisch spreekuur

Van maandag tot en met vrijdag kunt u via telefoonnummer 038-3037010 contact opnemen met onze OV-ambassadeurs.

Bekijk de tijden hier

Aanmelden proefreis

Wilt u informatie over of deelnemen aan een proefreis? Neem dan contact op via telefoonnummer
038-4540130 of

Word OV-ambassadeur!

Heeft u een passie voor het openbaar vervoer? En vindt u het leuk om als vrijwilliger deze kennis en ervaring te delen met ouderen die minder bekend zijn met het openbaar vervoer? Dan bent u de persoon die wij zoeken.

Meer informatie over OV-ambassadeur worden

Promotiematerialen OV-ambassadeurs

Bent u werkzaam bij een gemeente of een ouderenorganisatie in de regio OV-Oost? En wilt u een bijeenkomst, inloopspreekuur of proefreis voor senioren bij u in de buurt organiseren? 

U kunt verschillende promotiemiddelen inzetten voor een goede opkomst. Vraag nu de gratis promotiekit aan.

Vraag de promotiekit aan

Activiteiten OV-ambassadeurs


Voordelige OV-acties in je mailbox?

Ontvang nieuwe acties en nieuws direct via de mail. Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Privacy statement

Een leuke dag mede mogelijk gemaakt door het OV