OV-ambassadeurs

Wilt u graag met het openbaar vervoer reizen, maar kunt u wel wat hulp gebruiken? Bent u onzeker omdat u lang niet meer met de bus of trein heeft gereisd? Of heeft u een speciale vraag? Bezoek dan vrijblijvend een inloopspreekuur, een informatiebijeenkomst of ga mee op een proefreis in klein groepsverband met leeftijdsgenoten.

Maak kennis met de OV-ambassadeurs

Aangepast programma wegens Covid-19

De vitaliteit en gezondheid van onze vrijwilligers en de deelnemers aan de activiteiten staan voorop. We volgen de richtlijnen en aanbevelingen vanuit het RIVM en vanuit de (landelijke) overheid om het Corona virus tegen te gaan. Dit heeft gevolgen voor de activiteiten van de OV-ambassadeurs.

Er geldt een aangepast programma voor de activiteiten van de OV-ambassadeurs. Op dit moment kunt u gebruik maken van telefonische spreekuren. Alle overige activiteiten zijn voorlopig geannuleerd.

Zodra de activiteiten weer starten, vragen wij u vooraf de gezondheidscheck te doen. 

Stel uw vraag tijdens het telefonisch spreekuur

U kunt op dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur contact opnemen met een OV-ambassadeur via telefoonnummer 038 – 3037010

Een informatiebijeenkomst of inloopspreekuur: het reizen met de bus en trein is niet moeilijk

Bij een informatiebijeenkomst leert u in 2 uur de belangrijkste dingen hoe u gemakkelijk met bus en trein kunt reizen. Tijdens een inloopspreekuur kunt u gedurende 1½ uur vrij inlopen om uw persoonlijke vragen te stellen.

U krijgt advies en hulp bij bijvoorbeeld:

Aanmelden is niet nodig voor een informatiebijeenkomst of een inloopspreekuur.
Kijk bij Agenda voor een activiteit bij u in de buurt.

Gaat u mee op proefreis?

Samen met OV-ambassadeurs en andere (onervaren) maakt u een reis met bus en trein. U krijgt uitgebreid uitleg hoe alles werkt. U krijgt ook genoeg tijd om vragen te stellen aan de OV-ambassadeur. Uit ervaring blijkt dat senioren de proefreis erg waarderen en vertrouwen geeft om daarna zelfstandig te kunnen reizen. Op verschillende dagen in het jaar organiseren OV-ambassadeurs proefreizen. Aanmelden is verplicht voor een proefreis. U kunt zich aanmelden via het bijbehorende formulier of telefoon (038 - 45 40 130).

Kijk hieronder voor een proefreis bij u in de buurt.

 

Telefonisch spreekuur

Elke dinsdag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 12.00 uur staan onze OV-ambassadeurs voor u klaar tijdens het telefonisch spreekuur. Neem contact op via telefoonnummer 038-3037010.

Contactgegevens

Wilt u contact met een OV-ambassadeur in uw regio of deelnemen aan een proefreis?

Neem dan contact op via 
ov-ambassadeur@ervaarhetov.nl
Of stel uw vraag via
telefoonnummer 038-4540130.

Word OV-ambassadeur!

Heeft u een passie voor het openbaar vervoer? En vindt u het leuk om als vrijwilliger deze kennis en ervaring te delen met ouderen die minder bekend zijn met het openbaar vervoer? Dan bent u de persoon die wij zoeken.

Meer informatie over OV-ambassadeur worden

Activiteiten OV-ambassadeurs


Voordelige OV-acties in je mailbox?

Ontvang nieuwe acties en nieuws direct via de mail. Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Privacy statement

Een leuke dag mede mogelijk gemaakt door het OV