OV-ambassadeurs

Wilt u graag met het openbaar vervoer reizen, maar kunt u wel wat hulp gebruiken? Bent u onzeker omdat u lang niet meer met de bus of trein heeft gereisd? Of heeft u een speciale vraag? Bezoek dan vrijblijvend een inloopspreekuur, een informatiebijeenkomst of ga mee op een proefreis in klein groepsverband met leeftijdsgenoten.

Maak kennis met de OV-ambassadeurs

 

Stel uw vraag tijdens het telefonisch spreekuur

Van maandag tot en met vrijdag kunt u via telefoonnummer 038-3037010 contact opnemen met onze OV-ambassadeurs.

Maandag:
10.00 tot 12.00 uur / 18.30 tot 20.00 uur;
Dinsdag:
10.00 tot 12.00 uur / 13.30 tot 15.00 uur;
Woensdag:
10.00 tot 12.00 uur / 18.30 tot 20.00 uur;
Donderdag:
10.00 tot 12.00 uur / 13.30 tot 15.00 uur;
Vrijdag:
10.00 tot 12.00 uur.

Een informatiebijeenkomst of inloopspreekuur: het reizen met de bus en trein is niet moeilijk

Bij een informatiebijeenkomst leert u in 2 uur de belangrijkste dingen hoe u gemakkelijk met bus en trein kunt reizen. Tijdens een inloopspreekuur kunt u gedurende 1½ uur vrij inlopen om uw persoonlijke vragen te stellen.

U krijgt advies en hulp bij bijvoorbeeld:

Aanmelden is niet nodig voor een informatiebijeenkomst of een inloopspreekuur op locatie. Kijk bij Agenda voor een activiteit bij u in de buurt.

Online informatiebijeenkomsten: 23 en 24 november

Nu u weer met de bus of trein op stap mag, weet u misschien niet hoe dat precies in z’n werk gaat. Dan is de online OV-informatiebijeenkomst echt iets voor u. De online informatiebijeenkomsten zijn op 23 en 24 november van 13:30-14:30 uur. 

In een klein groepje legt een OV-ambassadeur u stapsgewijs uit hoe u een OV-chipkaart kunt aanvragen en gebruiken in het openbaar vervoer. OV-ambassadeurs zijn vrijwilligers, senior en ervaren OV-gebruikers, die andere senioren wegwijs maken in het openbaar vervoer.

Voor het deelnemen aan deze bijeenkomst heeft u een telefoon, tablet of computer nodig met camera en microfoon. Meld u aan via e-mail ov-ambassadeur@ervaarhetov.nl of telefoon 038 – 45 40 130 en u ontvangt erna van ons een inlogcode. Weet u niet precies hoe het werkt? Dan helpen we u graag telefonisch op weg.

Gaat u mee op proefreis?

Samen met OV-ambassadeurs en andere (onervaren) senioren maakt u een reis met bus en trein. U krijgt uitgebreid uitleg hoe alles werkt. U krijgt ook genoeg tijd om vragen te stellen aan de OV-ambassadeur. Uit ervaring blijkt dat senioren de proefreis erg waarderen en vertrouwen geeft om daarna zelfstandig te kunnen reizen. Op verschillende dagen in het jaar organiseren OV-ambassadeurs proefreizen.

 

Promotiematerialen OV-ambassadeurs

Bent u werkzaam bij een gemeente of een ouderenorganisatie in de regio OV-Oost? En wilt u een bijeenkomst, inloopspreekuur of proefreis voor senioren bij u in de buurt organiseren? 

U kunt verschillende promotiemiddelen inzetten voor een goede opkomst. Vraag nu de gratis promotiekit aan.

Vraag de promotiekit aan

Telefonisch spreekuur

Van maandag tot en met vrijdag kunt u via telefoonnummer 038-3037010 contact opnemen met onze OV-ambassadeurs.

Bekijk de tijden hier

Aanmelden proefreis

Wilt u informatie over of deelnemen aan een proefreis? Neem dan contact op via telefoonnummer
038-4540130 of

Word OV-ambassadeur!

Heeft u een passie voor het openbaar vervoer? En vindt u het leuk om als vrijwilliger deze kennis en ervaring te delen met ouderen die minder bekend zijn met het openbaar vervoer? Dan bent u de persoon die wij zoeken.

Meer informatie over OV-ambassadeur worden

Activiteiten OV-ambassadeurs


Voordelige OV-acties in je mailbox?

Ontvang nieuwe acties en nieuws direct via de mail. Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Privacy statement

Een leuke dag mede mogelijk gemaakt door het OV