akties_top

OV-ambassadeur

Wilt u graag met het openbaar vervoer reizen, maar kunt u wel wat hulp gebruiken? Bent u onzeker omdat u lang niet meer met de bus of trein heeft gereisd? Of heeft u een speciale vraag? Bezoek dan vrijblijvend een inloopspreekuur, een informatiebijeenkomst of ga mee op een proefreis in klein groepsverband met leeftijdsgenoten.

Maak kennis met de OV-ambassadeurs van Ervaar het OV

Een informatiebijeenkomst of inloopspreekuur: het reizen met de bus en trein is niet moeilijk

Bij een informatiebijeenkomst leert u in 2 uur de belangrijkste dingen hoe u gemakkelijk met bus en trein kunt reizen. Tijdens een inloopspreekuur kunt u gedurende 1½ uur vrij inlopen om uw persoonlijke vragen te stellen.

U krijgt advies en hulp bij bijvoorbeeld:

  • De OV-chipkaart, de aanschaf, het opladen en hoe de OV-chipkaart werkt;
  • Het overstappen en in- en uitchecken bij verschillende vervoerders;
  • Verschillende tarieven, welk abonnement past bij u;
  • Het plannen van een reis met bus en/of trein;
  • De buurtbus en andere vervoersmogelijkheden in uw regio.

Aanmelden is niet nodig voor een informatiebijeenkomst of een inloopspreekuur.
Kijk bij Agenda voor een activiteit bij u in de buurt.

Gaat u mee op proefreis?

Samen met OV-ambassadeurs en andere (onervaren) maakt u een reis met bus en trein. U krijgt uitgebreid uitleg hoe alles werkt. U krijgt ook genoeg tijd om vragen te stellen aan de OV-ambassadeur. Uit ervaring blijkt dat senioren de proefreis erg waarderen en vertrouwen geeft om daarna zelfstandig te kunnen reizen. Op verschillende dagen in het jaar organiseren OV-ambassadeurs proefreizen. Aanmelden is verplicht voor een proefreis. U kunt zich aanmelden via het bijbehorende formulier of telefoon (038 - 45 40 130).

Kijk hieronder voor een proefreis bij u in de buurt.

Contactgegevens

Wilt u contact met een OV-ambassadeur in uw regio of deelnemen aan een proefreis? Neem dan contact op met YMCA, via e-mail ov-ambassadeur@ervaarhetov.nl of via telefoon op 038-4540130.

Word OV-ambassadeur!

Heeft u een passie voor het openbaar vervoer? En vindt u het leuk om als vrijwilliger deze kennis en ervaring te delen met ouderen die minder bekend zijn met het openbaar vervoer? Dan bent u de persoon die wij zoeken.

Meer informatie

Activiteiten OV-ambassadeurs

Vind een activiteit bij u in de buurt