5 tips om gemakkelijk met het OV te reizen akties_top

5 tips om gemakkelijk met het OV te reizen

Heb je geen idee hoe dat in- en uitchecken nou precies werkt? Of welke bus je moet nemen naar het centrum? Het is makkelijker dan je denkt! Op deze pagina vind je allerlei praktische tips & tricks over het openbaar vervoer. Zien we je snel in de bus of trein?

Kids reizen extra voordelig

Reis je weleens met (klein)kinderen in het openbaar vervoer? Bekijk dan onze speciale aanbiedingen waarmee je voordelig op pad kunt met kids!

Vraag gratis Kids Vrij aan Ontdek alle producten
 
 

Extra hulp voor senioren

Wil je graag met het openbaar vervoer reizen, maar weet je niet precies hoe alles werkt? De OV-ambassadeurs helpen je graag op weg. Bezoek vrijblijvend een inloopspreekuur, een informatiebijeenkomst of ga mee met een klein groepje op een mee op proefreis met leeftijdsgenoten.

Bekijk de activiteiten

Reis gemakkelijk met een anonieme OV-chipkaart

Met een anonieme kaart kun je in- en uitchecken in het OV. Zo betaal je voor je reis. Door saldo op de kaart te zetten heb je namelijk reistegoed. Deze kaart is niet persoonsgebonden en kan dus door meerdere personen gebruikt worden (niet tegelijk). Handig voor bijvoorbeeld een gezin dat niet zo vaak met het OV reist.

Meer informatie
OV-chipkaart anoniem

Reizen met een abonnement? Ga dan voor de persoonlijke OV-chipkaart

Als je regelmatig met het openbaar vervoer reist, is de persoonlijke OV-chipkaart handig. Je kunt er verschillende reisproducten tegelijk op zetten en ook gebruikmaken van abonnementen en leeftijdskorting. En dat allemaal op één kaart! Je laadt de persoonlijke OV-chipkaart op met reistegoed bij een oplaadautomaat.

Meer informatie
OV-chipkaart persoonlijk
 

Geen OV-chipkaart? Pin gemakkelijk je reisproduct

Geen OV-chipkaart? Pin dan gewoon je vervoerbewijs in de bus met je pinpas. Makkelijk, toch? Als je een lange reis maakt kun je ook aan de buschauffeur vragen of je voordeliger uit bent met een Dagkaart. Reis je met de trein? Dan kun je een kaartje kopen bij een kaartautomaat op het station.

Bekijk hier de producten

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ontvang als eerste voordelige OV-acties in de mailbox. Gemiddeld sturen we 1 keer per maand een nieuwsbrief. Je ontvangt ook nog eens exclusieve aanbiedingen speciaal voor nieuwsbriefabonnees.

37.000 mensen gingen je al voor

Meld je aan

Persoonlijk reisadvies

Reisadvies van deur tot deur? Ontvang reisadvies via de website en app van 9292.nl. Zo weet je precies hoe laat de bus en trein komen en waar je moet zijn. 

Bekijk 9292.nl

Taco (45)

... is een echte wandelliefhebber. Regelmatig neemt hij de bus of trein, op weg naar het startpunt van zijn wandeltocht. “Ik vind het heerlijk om lekker buiten te zijn, het is heel ontspannend. Dat begint al in de trein: lekker een boekje lezen voordat de wandeltocht start.”