5 tips om gemakkelijk met het OV te reizen akties_top

5 tips om gemakkelijk met het OV te reizen

Heb je geen idee hoe dat in- en uitchecken nou precies werkt? Of welke bus je moet nemen naar het centrum? Het is makkelijker dan je denkt! Op deze pagina vind je allerlei praktische tips & tricks over het openbaar vervoer. Zien we je snel in de bus of trein?

 
Tip 1

Kids reizen extra voordelig

Reis je weleens met (klein)kinderen in het openbaar vervoer? Bekijk dan onze speciale aanbiedingen waarmee je voordelig op pad kunt met kids!

Vraag gratis Kids Vrij aan

Ontdek alle producten

 
Tip 2

Extra hulp voor senioren

Wil je graag met het openbaar vervoer reizen, maar weet je niet precies hoe alles werkt? De OV-ambassadeurs helpen je graag op weg. Bezoek vrijblijvend een inloopspreekuur, een informatiebijeenkomst of ga mee met een klein groepje op een mee op proefreis met leeftijdsgenoten.

Bekijk de activiteiten
  OV-chipkaart anoniem
Tip 3

Reis gemakkelijk met een anonieme OV-chipkaart

Met een anonieme kaart kun je in- en uitchecken in het OV. Zo betaal je voor je reis. Door saldo op de kaart te zetten heb je namelijk reistegoed. Deze kaart is niet persoonsgebonden en kan dus door meerdere personen gebruikt worden (niet tegelijk). Handig voor bijvoorbeeld een gezin dat niet zo vaak met het OV reist.

Meer informatie
  OV-chipkaart anoniem
Tip 4

Reizen met een abonnement? Ga dan voor de persoonlijke OV-chipkaart

Als je regelmatig met het openbaar vervoer reist, is de persoonlijke OV-chipkaart handig. Je kunt er verschillende reisproducten tegelijk op zetten en ook gebruikmaken van abonnementen en leeftijdskorting. En dat allemaal op één kaart! Je laadt de persoonlijke OV-chipkaart op met reistegoed bij een oplaadautomaat.

Meer informatie
 
Tip 5

Geen OV-chipkaart? Pin gemakkelijk je reisproduct

Geen OV-chipkaart? Pin dan gewoon je vervoerbewijs in de bus met je pinpas. Makkelijk, toch? Als je een lange reis maakt kun je ook aan de buschauffeur vragen of je voordeliger uit bent met een Dagkaart. Reis je met de trein? Dan kun je een kaartje kopen bij een kaartautomaat op het station.

Bekijk hier de producten
 
 

 

Reis 2 voor de prijs van 1 in oktober

Reis met z’n tweeën in oktober en één van jullie beiden reist gratis. Je mag de hele maand oktober onbeperkt gebruik maken van deze actie.

Bestel je e-ticket