5 tips om gemakkelijk met het OV te reizen

Heb je geen idee hoe dat in- en uitchecken nou precies werkt? Of welke bus je moet nemen naar het centrum? Het is makkelijker dan je denkt! Op deze pagina vind je allerlei praktische tips & tricks over het openbaar vervoer. Zien we je snel in de bus of trein?

 

Tip 1: Kids reizen extra voordelig

Reis je weleens met (klein)kinderen in het openbaar vervoer? Bekijk dan onze speciale aanbiedingen waarmee je voordelig op pad kunt met kids!

Vraag gratis Kids Vrij aanBekijk alle tickets voor kinderen
 

Tip 2: Extra hulp voor senioren

Wilt u graag met het openbaar vervoer reizen, maar weet u niet precies hoe alles werkt? De OV-ambassadeurs helpen u graag op weg. Bezoek vrijblijvend een inloopspreekuur, een informatiebijeenkomst of ga mee met een klein groepje op een mee op proefreis met leeftijdsgenoten.

Bekijk de activiteiten van de OV-ambassadeurs
 

Tip 3: Reis gemakkelijk met een anonieme OV-chipkaart

Met een anonieme kaart kun je in- en uitchecken in het OV. Zo betaal je voor je reis. Door saldo op de kaart te zetten heb je namelijk reistegoed. Deze kaart is niet persoonsgebonden en kan dus door meerdere personen gebruikt worden (niet tegelijk). Handig voor bijvoorbeeld een gezin dat niet zo vaak met het OV reist.

Bekijk meer informatie over de anonieme OV-chipkaart
 

Tip 4: Reizen met een abonnement? Ga dan voor de persoonlijke OV-chipkaart

Als je regelmatig met het openbaar vervoer reist, is de persoonlijke OV-chipkaart handig. Je kunt er verschillende reisproducten tegelijk op zetten en ook gebruikmaken van abonnementen en leeftijdskorting. En dat allemaal op één kaart! Je laadt de persoonlijke OV-chipkaart op met reistegoed bij een oplaadautomaat.

Bekijk meer informatie over de persoonlijke OV-chipkaart
 

Tip 5: Geen OV-chipkaart? Pin gemakkelijk je reisproduct

Geen OV-chipkaart? Pin dan gewoon je vervoerbewijs in de bus met je pinpas. Makkelijk, toch? Als je een lange reis maakt kun je ook aan de buschauffeur vragen of je voordeliger uit bent met een Dagkaart. Reis je met de trein? Dan kun je een kaartje kopen bij een kaartautomaat op het station.

Bekijk hier alle vervoersbewijzen die je met pin kunt betalen

Voordelige OV-acties in je mailbox?

Ontvang nieuwe acties en nieuws direct via de mail. Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Privacy statement

Een leuke dag mede mogelijk gemaakt door het OV