Cursus Ervaar het OV - Reizen met het openbaar vervoer

Bent u onzeker of heeft u geen ervaring in het reizen met het openbaar vervoer? Neem dan deel aan de cursus Ervaar het OV.

In kleine groepen leert u welke vormen van openbaar vervoer er zijn, hoe u een reis plant en betaalt. We starten met twee informatiemomenten en daarna oefenen we dit samen met u in de praktijk.

De cursus bestaat uit:

De cursus wordt gegeven door OV-ambassadeurs. OV-ambassadeurs zijn senioren die vrijwillig hun kennis en ervaring delen met anderen die niet bekend zijn met het openbaar vervoer.

De bijeenkomsten duren ongeveer 1,5 uur.  Natuurlijk is er volop gelegenheid om vragen te stellen. Deelname aan deze cursus is gratis. De reiskosten van het proefreisje zijn voor rekening van de deelnemer. 

Door de praktische uitleg en de gezamenlijke oefenreis met het openbaar vervoer, ervaart u dat het allemaal mee valt. Een uitje naar familie of een bekende, naar een museum of een bezoek aan het ziekenhuis is geen probleem meer. Veilig en gemakkelijk reizen met het openbaar vervoer  is voor iedereen mogelijk.

De OV-ambassadeurs helpen u graag op weg!

Maak kennis met de OV-ambassadeurs

 

Wilt u meer informatie of wilt u zich aanmelden?

Neem dan contact met één van de OV-ambassadeurs tijdens het telefonisch spreekuur of het inloopspreekuur. Of stuur een e-mail naar ov-ambassadeur@ervaarhetov.nl.

Aanmelden kan ook hieronder door in het overzicht met activiteiten van de OV-ambassadeurs de cursus aan te vinken. U krijgt dan een overzicht van de cursussen bij u in de buurt. Staat uw regio er niet tussen, stuur dan een email naar ov-ambassadeur@ervaarhetov.nl. Bij voldoende aanmeldingen wordt een cursus toegevoegd.

 

Telefonisch spreekuur

Van maandag tot en met vrijdag kunt u via telefoonnummer 038-3037010 contact opnemen met onze OV-ambassadeurs.

Bekijk de tijden hier

Aanmelden proefreis

Wilt u geen bijeenkomsten maar alleen deelnemen aan een proefreis? Neem dan contact op via telefoonnummer
038-4540130 of e-mailadres ov-ambassadeur@ervaarhetov.nl

Word OV-ambassadeur!

Heeft u een passie voor het openbaar vervoer? En vindt u het leuk om als vrijwilliger deze kennis en ervaring te delen met ouderen die minder bekend zijn met het openbaar vervoer? Dan bent u de persoon die wij zoeken.

Meer informatie over OV-ambassadeur worden

Activiteiten OV-ambassadeurs


Voordelige OV-acties in je mailbox?

Ontvang nieuwe acties en nieuws direct via de mail. Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Privacy statement

Een leuke dag mede mogelijk gemaakt door het OV