Helpdesk

Ervaar het OV Helpdesk T: 055 - 576 99 94

akties_top

OV ambassadeurs helpen u op weg

Zelfstandig reizen is belangrijk voor het onderhouden van sociale contacten. Het openbaar vervoer (OV) in Flevoland en Overijssel is er voor iedereen. Het OV biedt ook aan senioren veel voordelen. Het is een veilige manier van reizen. 

Voorlichtingsbijeenkomsten
Er worden regelmatig voorlichtingsbijeenkomsten gehouden over het openbaar vervoer. Het doel van deze voorlichtingsbijeenkomsten is ouderen op weg te helpen in het OV. In de bijeenkomsten komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Reizen met de OV-chipkaart in bus en trein
  • De buslijnen in uw directe woonomgeving
  • Reizen met de trein en de werking van de kaartautomaat

De data van de voorlichtingsbijeenkomsten staan op deze pagina vermeld. 
De OV ambassadeurs organiseren ook regelmatig inloopsessies waarbij zij u helpen met bijvoorbeeld het aanvragen van een OV-chipkaart.

Bent u nog onzeker maar wel in bezit van een OV-chipkaart, dan kunt u deelnemen aan een proefrit. Met een aantal andere (onervaren) reizigers gaat u samen met een OV-ambassadeur een ochtend of middag op pad met het OV. Tijdens de reis legt de OV ambassadeur uit hoe alles werkt. Deze ritten zijn onder begeleiding, maar wel op eigen verantwoordelijkheid. Door het maken van een proefrit raken senioren (weer) vertrouwd met het reizen met het openbaar vervoer. De dagen waarop deze proefritten worden georganiseerd worden tijdens de voorlichtingsbijeenkomsten bekend gemaakt. 

Wilt u contact met een OV-ambassadeur in uw regio of bij een voorlichtingbijeenkomst aanwezig zijn, neem dan contact op met ov-ambassadeur@ervaarhetov.nl.

Handige filmpjes over het reizen met het OV:
Instructiefilm bus

Instructiefilm trein

Instructiefilm OV-chipkaart

Geldig in regio(s)

Geldig in regio(s) flevoland gelderland overijssel

Actievoorwaarden

Acties zijn alleen geldig in de provincie(s) Flevoland Gelderland Overijssel bij onderstaande vervoerders.

  • Syntus Overijssel
  • Vechtdallijnen
  • OV regio IJsselmond

Ervaar het OV-app!

App opstartscherm aktieblok (264x198)

Tickets aanvragen kan nu ook via de Ervaar het OV-app! Hiermee hoef je je ticket alleen nog maar met je smartphone of tablet aan de chauffeur of steward te laten zien.

> Lees meer